Chemisch resistente labels

Labels die bestand zijn tegen agressieve middelen

  • Chemical proof

  • 10 jaar kleurecht

  • Buitenkwaliteit gegarandeerd

Chemisch resistente labels zijn bestand tegen allerlei invloeden

In verschillende situaties kan het nodig zijn labels te gebruiken die bestand zijn tegen verschillende stoffen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn bij het gebruik van oplosmiddelen, oliën of reinigingsprocessen. Welke labels kiest u hier dan voor? Een specialist van Aldoscreen adviseert u hier graag over. Chemisch resistente labels zijn labels die bestand zijn tegen oplosmiddelen, chemicaliën en andere stoffen, die normale labels kunnen beschadigen of doen vervagen. Deze labels zijn essentieel in industriële omgevingen waar sprake is van zware belasting en blootstelling aan agressieve stoffen.

Wat zijn chemisch resistente labels?

Chemisch resistente labels zijn labels die bestand zijn tegen oplosmiddelen en chemicaliën, zoals benzine, zuren en alcohol. Onze chemisch resistente labels zijn gemaakt van duurzame materialen zoals polypropyleen, polyester en vinyl. Deze materialen zijn niet alleen bestand tegen oplosmiddelen, maar ook tegen blootstelling aan extreme temperaturen en vochtigheid. Daarnaast is de keuze voor druktechniek en inkt een belangrijke keuze. Het meest voorkomende type van deze labels, zijn labels en stickers in zeefdruk.

 

Een opdruk van zeefdrukinkt blijft in de meest lastige omstandigheden functioneel, leesbaar en kleurecht. Ook andere druktechnieken, zoals digitale drukken met oplosmiddelbestendig laminaat of thermisch overdraagbare labels, behoren tot onze mogelijkheden. Onze labels en stickers zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, afhankelijk van de toepassing. Aldoscreen adviseert u graag over de beste labels, lijmsoorten en druktechniek. Zo zijn uw labels bestand tegen de juiste invloeden.

Hoe werken chemisch resistente labels?

Chemisch resistente labels zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen de agressieve chemicaliën en oplosmiddelen waar ze aan blootgesteld worden. Deze materialen hebben een hoge chemische weerstand en zijn ontworpen om langdurig te blijven plakken, zelfs onder zware omstandigheden. Daarom worden ze ook wel chemisch resistente labels of stickers genoemd. Daarnaast zijn chemisch resistente labels vaak voorzien van een speciale lijmlaag die zorgt voor een sterke hechting op het oppervlak waarop ze worden aangebracht. Hierdoor blijven de labels goed zitten, zelfs bij blootstelling aan vochtigheid en extreme temperaturen. Ook de druktechniek en inktkeuze speelt een belangrijke rol. De chemisch resistente labels en bijbehorende lijmsoorten worden door Aldoscreen uitgebreid getest onder verschillende omstandigheden en met verschillende invloeden. Zo worden ook onze druktechnieken uitgebreid getest. Hierdoor kunnen wij jou verzekeren van de beste en meest bestendige labels. Aldoscreen is uw partner voor de beste labels.  
 

Waarvoor worden chemisch resistente labels gebruikt?

Chemisch resistente labels worden vaak gebruikt in industriële omgevingen, waar sprake is van zware belasting en blootstelling aan agressieve stoffen. Deze labels worden gebruikt in diverse industrieën. Dit zijn bijvoorbeeld de chemische industrie, de olie- en gasindustrie, de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. In deze omgevingen zijn labels nodig die bestand zijn tegen blootstelling aan chemicaliën en andere stoffen die normale labels kunnen beschadigen of doen vervagen. Behalve voor industriële toepassingen, worden chemisch resistente labels ook gebruikt in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld voor het labelen van medische apparatuur en voorraadbeheer. Ook worden ze gebruikt in de automotive-industrie voor het labelen van onderdelen en componenten die bestand moeten zijn tegen benzine, olie en andere chemicaliën. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld het vervangen van een aluminium typeplaatje voor een kwalitatief vergelijkbaar label is mogelijk. Deze kan dan buiten op het chassis geplaatst worden.