Machinestickers
en -labels

Zijn bestand tegen allerlei omstandigheden ten behoeve
van het waarborgen van veiligheid

  • Chemical proof

  • 10 jaar kleurecht

  • Buitenkwaliteit gegarandeerd

Uw machine voorzien van de juiste labels en stickers

Middels een pictogram, tekening of aanwijzing kan een label bijdragen aan de juiste bediening of handeling van een machine of apparaat. Een label als deze kan in bepaalde situaties zelfs van levensbelang zijn, omdat het label ervoor kan zorgen dat een machine op de juiste manier wordt bediend. Wij maken gebruik van speciale inkten en materialen, zodat uw labels en stickers onder alle omstandigheden leesbaar blijven en blijven plakken. Zo kunnen ze levensgevaarlijke situaties voorkomen, wat voor u als producent bijdraagt aan de wettelijke veiligheidsvoorwaarden. Dit resulteert in zeer hoogwaardige en functionele labels en stickers, met informatie en instructies die product- of machinespecifiek zijn

Informatie en instructie stickers product/machine specifiek

Stickers en labels voor op machines staan ook wel bekend als instruction decals. Vanwege het waarborgen van de veilig- en bedienbaarheid van de machines of producten is het noodzakelijk dat de informatie- en instructiestickers en -labels langdurig functioneren. De Aldoscreen-labels ten behoeve van informatie en instructie zijn speciaal ontworpen om de meest agressieve omgevingen te weerstaan. Zo kunnen de stickers en labels diverse chemische stoffen aan.

De beste industriële labels

Per branche biedt Aldoscreen stickers en labels op maat. De toepassing van deze industriële labels is zeer breed. Vooraf worden de eisen en omstandigheden waarbinnen het product wordt toegepast besproken. Daarnaast bespreken we ook welke stickers en labels u precies nodig heeft voor uw machine. Door onze ervaring en goede kennis van inkten en materialen zijn wij in staat stickers en labels te leveren die ook in extreme omstandigheden langdurig zullen functioneren.

Witgoed en elektronische apparaten labels

Labels op witgoed en elektronische apparaten dienen verschillende doelen. Zo zorgen de labels en stickers voor de consument voor herkenbaarheid en gebruiksgemak. Voor de producent symboliseren de labels en stickers de signatuur van een apparaat. Ook zijn er informatiestickers en -labels beschikbaar die de bediening van apparaten toelichten door middel van pictogrammen. Een bedieningspaneel wordt op deze manier overzichtelijk.

Laat stickers en labels uitvoerig testen door de R&D afdeling van Aldoscreen

Wanneer nodig, vindt er een testtraject plaats. Dit kunt u zelf doen of indien gewenst kunnen wij met onze partners versnelde testresultaten uitvoeren. Voorbeelden zijn testen als een verweringstest met betrekking op kleurechtheid en materiaalveranderingen. De kleurechtheid is door onze zeefdruktechniek goed gegarandeerd. Alle items die zonlicht, vocht en warmte zien, zijn onderworpen aan de schadelijke krachten van de natuur. Ook andere testmethodes zijn mogelijk, denk aan rek en krimp, hechting op de ondergrond, bestendigheid tegen vocht, vetten, brandstof en chemische middelen. Met deze testmethodes zijn wij in staat garanties af te geven aan een product.

Zorg voor goede documentatie

Het is wettelijk verplicht om stickers en labels op industriële machines te voorzien van de juiste informatie, zoals veiligheidsinstructies en verschillende waarschuwingen. Deze informatie is van essentieel belang voor het veilig en juist gebruik van machines. Om ervoor te zorgen dat deze informatie beschikbaar is en blijft gedurende de levensduur van de machine, moet de inhoud van deze stickers en labels opgeslagen worden in een product informatie systeem. Dit systeem bevat alle relevante informatie over de machine, inclusief de documentatie van de gebruikte componenten en materialen, handleidingen en de vereiste onderhoudsinstructies. Op deze manier kan de informatie over de machine gemakkelijk worden geraadpleegd door de eigenaar, gebruikers en technici, en kan worden gewaarborgd dat de machine veilig en correct wordt gebruikt.